Behandelingen

De behandeling bestaat uit logopedisch onderzoek, het stellen van diagnoses, het behandelen van problemen en het geven van adviezen en voorlichting op de volgende gebieden: 

Klik op de knoppen voor meer informatie. 

 

Hoe ziet een behandeling eruit?

Tijdens de eerste afspraak wordt met u besproken wat de klacht is en wat de invloed van de stoornis op het dagelijks leven is. De logopedist doet vervolgens uitgebreid onderzoek en bespreekt de resultaten met u. Daarna wordt een behandelplan gemaakt.

Een logopedische behandeling duurt meestal een half uur. De laatste 5 minuten worden gebruikt voor rapportage en verslaglegging.

Behandeling in de praktijk
In principe vinden de behandelingen plaats in één van de vestigingen van Logopediepraktijk Schoonhoven en Bergambacht.

Behandeling aan huis
Wij behandelen op medische indicatie ook cliënten aan huis, als zij niet in staat zijn naar de praktijk te komen. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij een cliënt met een afasie en een halfzijdige verlamming. Bij jonge kinderen vindt er aan-huis-behandeling plaats als er een voorkeur is voor een behandeling in de vertrouwde thuisomgeving, zoals bij kinderen tussen de 0-2 jaar met voedingsproblemen, bij lichamelijk of verstandelijk gehandicapte kinderen die nog niet naar een instelling of school gaan of bij een zwakke algehele gezondheid van een kind. Aan-huis-behandeling gebeurt op medische indicatie.

Afspraak maken?

Bel ons dan op 0182 – 769 236
Of stuur ons een email naar info@logopedieschoonhoven.nl